Noguchi Coffee Table Isamu Noguchi

Noguchi Coffee Table. Dizajnerski stolić izrađen od masivnog drveta i kaljenog stakla minimalističkog dizajna dpstupan u više boja.

POVJEST DIZAJNA : Noguchi Coffee Table

Isamu Noguchi Coffee Table Melisandre crni stolić za kavu

NOGUCHI COFFEE TABLE

Isamu Noguchi stolić za kavu savršena je ravnoteža između umjetnosti i namještaja. Trokutasta staklena ploča stola uravnotežen je na zakrivljenoj drvenoj osnovi, stvarajući prepoznatljiv, skulpturalni spoj između dizajna i praktičnosti. Iznenađujuće čvrst i izdržljiv, stol ima prikrivenu eleganciju koja izgleda lijepo u svakom domu. Staklena ploča je kaljena za dodatnu čvrstoću. Drvena podloga izrezbarena je od najkvalitetnijeg drveta i dostupna je u hrastu, orahu, jasenu natur, crne ili bijele boje. Rezultat je izuzetno stol svevremenskog dizajna.

PRIČA IZA NOGUCHI COFFEE TABLE

Isamu Noguchi rekao je: “Sve je skulptura”. Ovo se načelo odražava u svim radovima Isamu Noguchi, a ovaj jedinstveni stolić za kavu sjajan je primjer. Dizajniran 1939. godine, a izrađen od ružinog drveta i stakla 1944. godine. Stol je izrađen za predsjednika njujorškog Muzeja moderne umjetnosti.

ISAMU NOGUCHI 1904-1988 (United States)

Otac Isamu Noguchija bio je japanski pjesnik, a majka škotsko-američka književnica. Stoga nije iznenađujuće što je Isamu Noguchi naslijedio snažnu kreativnu crtu. Bio je istaknuti japansko-američki umjetnik i arhitekt čija je karijera trajala šest desetljeća, od 1920-ih nadalje. Ne želeći biti etiketiran, Noguchi je stvorio skulpture koje bi mogle biti podjednako apstraktne poput onih Henrija Moorea i realne poput Da Vincijevih. Koristio je bilo koji materijal do kojeg je došao: kamen, metal, drvo, glina, kost, papir i različite metode obrade : rezbarenje, lijevanje, rezanje, lupanje ili razaranje dinamitom. sve s ciljem stvaranja novih oblika.
“Appreciate the moment.”

Više o povjesti Noguchi stolića za kavu→

© Copyright 2017 inside-studio.hr | Inside Studio d.o.o., I. Antunovića 5, 10090 Zagreb, OIB: 40880987141

Open chat