LC3 armchair
Le Corbusier

Le Corbusier LC3 iz 1920. godine dizajniran je kao dio šireg projekta Le Corbusiera, Pierrea Jeannereta i Charlotte Perriand

LC3 armchair Le Corbusier

Le Corbusier LC3 armchair
Dizajn potjeće iz 1920. kao dio šireg projekta Le Corbusiera, Pierrea Jeannereta i Charlotte Perriand, koji su željeli stvoriti funkcionalan i estetski privlačan namještaj koji bi nadopunio njihove arhitektonske vizije. Težili su stvaranju namještaja koji bi bio dostupan širem broju ljudi, te je LC3 naslonjač bio dio serije koja je bila namijenjena masovnoj proizvodnji. To je doprinijelo širenju modernog dizajna namještaja i njegovoj popularizaciji diljem svijeta.

Proizvodnja LC3 naslonjača započinje 1965. godine, a predstavlja jednostavan dizajn s okvirom od čeličnih cijevi, udobnim jastucima za sjedenje i prepoznatljivim kubističkim oblikom. Ovaj komad namještaja odražava principe Internacionalnog stila i modernističkog pokreta koji su bili karakteristični za to razdoblje. Tijekom godina, LC3 je postao ikona moderne dizajnerske estetike, te se i danas smatra jednim od klasičnih komada namještaja u povijesti dizajna. Njegova popularnost i utjecaj i dalje traju, a različite verzije i reinterpretacije ovog naslonjača i dalje su prisutne u suvremenim interijerima.

Više o povijesti LC3 armchair →

U našem web dućanu ponudili smo Le corbusier replike. Klikom ovdje pregledaj modele u ponudi.